Wat maakt Studio Vief duurzaam?

Hi, leuk dat je mijn eerste blog wil gaan lezen!  Waar zal ik beginnen? Al een aantal jaren koesterde ik de wens om mijn eigen ontwerpstudio te starten met een uniek concept en nu is het zover!

Met behulp van deze blog ga ik nog wat meer van mezelf laten zien en horen en wil ik productweetjes, tips e trends met jullie delen.
Voor mijn producten, de wandhangers, gebruik ik zo veel mogelijk textiele restproducten. Waarom doe ik dit en vind ik dat zo belangrijk?
Eye-openers waren o.a. het zien van een aantal documentaires zoals “Het prijskaartje van katoen” , “De slag om de klerenwereld” en “Fashion’s Dirty Secrets”. Daarna werd ik steeds bewuster van het feit wat er gebeurt als we maar textiel blijven produceren en de invloed van ‘fast fashion’.

Persoonlijk ben ik ook op zoek gegaan naar manieren om duurzamer om te gaan met al het textiel wat ik koop en gebruik. Te beginnen met mijn eigen kledingkast. Dit doe ik vooral door nieuwe combi’s te maken met kleding die al in mijn kast hangt en alleen items te kopen waarin ik vertrouwen heb dat ik ze langere tijd wil gaan dragen. 

Als basismateriaal werk ik graag met jute, omdat dit een natuurlijk product is en ten opzichte van andere textielsoorten in productie een stuk duurzamer is. Verder gebruik ik voor de wandhangers bewust zo min mogelijk ‘nieuwe materialen’. Ik heb deze materialen al verzameld, of koop ze in als ‘restproduct’. Om ervoor te zorgen dat er niet meer textiele producten geproduceerd hoeven te worden en de afvalberg kleiner wordt. Werken met materialen die je op dat moment tot je beschikking hebt maakt mij ook veel creatiever en de wandhangers unieker! 

Tenslotte is het toch veel interessanter om spullen met een eerlijk verhaal te (ver)kopen?!